+389 2 2531 000
info@eurodairy.com
Euro Dairy
Одбери јазик

Со нашиот капацитет за преработка на млеко од 250 000 литри дневно, целосно сме опремени за производство на млечни производи за да ја задоволиме побарувачката на нашите клиенти. Нашите капацитети во Скопје се простираат на вкупна површина од 29 000 квадратни метри, вклучувајќи 6 500 квадратни метри внатрешен простор. 

Нудиме широк асортиман на производи како што се млеко (обичен, со вкус), ферментирани производи (јогурт за пиење, цврст јогурт, јогурт со вкус, ајран, пробиотски јогурт, кефир, павлака), сирење, путер и крем.

Се придржуваме до највисоките стандарди за квалитет во производството на млечни производи и поседуваме сертификати за систем на безбедност на храната. (TSE FSSC 22000 ISO/TS 22002-1)

Нашиот капацитет, исто така, е подобен за извоз на пазари како што се Европската Унија и Руската Федерација.