+389 2 2531 000
info@eurodairy.com
Euro Dairy
Одбери јазик

Нашиот капацитет, опремен со вградена лабораторија, складишта со амбиентална температура и ладилник, овозможува широк спектар на оперативни можности вклучувајќи производство, пакување и дистрибуција.

Флексибилните системи за мешање и подготовка во нашите капацитети се погодни за какви било ферментирани производи со или без вкус.

Во производството на бело сирење користиме систем за ултрафилтрација.

Нашите асептични млечни производи се обработуваат со индиректни системи UHT и се полнат со асептични машини за полнење Tetra Pak. Ферментираните пијалаци се пакуваат во Tetra Top и претходно формирани чаши со најхигиенски системи.   

Строго се придржуваме до најновите производствени упатства како што се сертификатите за систем на безбедност на храната (TSE FSSC 22000 ISO/TS 22002-1) и eколошките стандарди (ISO 14000).

Бактофугирањето, вклучено во нашиот процес на пастеризација, обезбедува намалување на бактериите пред пастеризацијата, а тоа ни овозможува да работиме со пониска температура на пастеризација, со што го задржуваме неутралниот вкус на млекото. 

Сите наши резервоари за млеко се чуваат во висококвалитетни системи со позитивен притисок на воздухот за да се спречи контаминација во воздухот. На тој начин добиваме поголем рок на траење и повисок квалитет.